Domeinnaam verhuizen

U heeft reeds een domeinnaam bij een andere provider en wilt deze graag verhuizen naar 123-webhost? Dat kan en zelfs eenvoudiger dan vaak wordt gedacht!

1. Plaats een aanvraag via onze bestelpagina.

Er wordt in stap 2 van het bestelproces automatisch gedetecteerd dat het gaat om een verhuizing. Daarbij kunt u meteen ook de verhuiscode, een zogeheten token of authorization-code, invullen. Deze code is noodzakelijk om de verhuizing van de domeinnaam in te kunnen zetten en kunt u opvragen bij de provider waar de domeinnaam momenteel is ondergebracht. Als u deze code nog niet hebt bij de bestelling, dan kunt u ons deze ook achteraf bezorgen via email.

2. Zeg het abonnement bij uw huidige provider op.

Een belangrijke stap die vaak wordt vergeten is het opzeggen van het lopende abonnement bij de huidige provider. Om onnodige kosten te vermijden dient u de domeinnaam en/of het hostingpakket bij de provider die u verlaat te beëindigen. Vele providers hanteren een opzegtermijn van één maand en langer, wees er dus op tijd bij. De voorwaarden om het abonnement te beëindigen kunt u doorgaans terugvinden op de website van de provider of in hun algemene voorwaarden.

3. Upload uw website naar onze servers en stel uw email in.

Zodra we de verhuiscode ontvangen hebben wordt de verhuizing van uw domeinnaam ingezet. In de tussentijd kunt u uw website reeds naar onze servers uploaden en de nodige emailaccounts aanmaken aan de hand van de inloggegevens die u kort na de bestelling van ons ontvangt. Zo is de website meteen zichtbaar zodra de verhuizing is afgerond en vertoont ook het emailverkeer geen onderbrekingen.


Gerelateerd:

+ Hoe kan ik de bestanden van mijn website uploaden?
+ Hoe maak ik emailadressen (POP/IMAP-accounts) aan?
+ Hoe kan ik mijn bestaande emailaccount migreren bij een verhuizing?
+ Hoe kan ik mijn website benaderen voordat mijn domeinnaam actief is?


Hoe lang duurt de verhuizing van een domeinnaam?

.nl
.be
.eu
.com
.net
.org
binnen een paar uur na ontvangst van de token/verhuiscode
binnen een paar uur na ontvangst van de token/verhuiscode
binnen een paar uur na ontvangst van de token/verhuiscode
binnen 5 tot 7 dagen na ontvangst van de token/verhuiscode
binnen 5 tot 7 dagen na ontvangst van de token/verhuiscode
binnen 5 tot 7 dagen na ontvangst van de token/verhuiscode


Voor de meeste andere extensies geldt een verhuistermijn van 5 tot 10 dagen.

Klantenpaneel login

Laatste nieuwsAlgemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy Policy | Prijzen in euro en exclusief btw tenzij anders vermeld.